2015_10_07
Nieuws

Accountor kondigt investering aan door Vitruvian Partners om haar toekomstige groei te stimuleren

Persbericht
Helsinki, Finland – 7 oktober 2015

Accountor Holding Oy (“Accountor”), de grootste marktleider op het gebied van Accounting, Human Resources en Financial Consultancy in Noord-Europa, heeft vandaag aanzienlijke investeringen aangekondigd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door Vitruvian Partners (“Vitruvian”), welke uitsluitend onderworpen zijn aan de wettelijke goedkeuringen. Als onderdeel van de transactie zal oprichter en Chief Executive Officer Asko Schrey een aanzienlijk aandeel in de onderneming behouden, waarbij Vitruvian de nieuwe meerderheidsaandeelhouder zal worden. Verscheidene reeds bestaande aandeelhouders, inclusief Sponsor Capital, zullen opnieuw investeren.

De nieuwe eigendomsstructuur zal Accountor in staat stellen om te blijven  investeren in haar mensen, processen en vooraanstaande industriële technologieën om daarmee door te bouwen aan haar leidende positie in een grote en snel groeiende markt.

Asko Schrey, oprichter en Chief Executive Officer van Accountor, reageert:

“Accountor is voor de Noord Europese landen marktleider in de evolutie van diensten op het gebied van Accounting en Financial Consultancy, wij verbeteren het functioneren van klanten en maken het voor hen mogelijk continu winstgevende groei en succes te realiseren. Accountor opende haar eerste kantoor in 1987 en is vandaag de dag uitgegroeid naar een onderneming met  meer dan 140 vestigingen verdeeld over 7 landen en wij bieden de meest innovatieve oplossingen aan meer dan 30.000 klanten. De afgelopen 15 jaar is onze omzet gestegen van nog geen EUR 3 miljoen tot meer dan EUR 200 miljoen door een combinatie van overnames en snelle organische groei, welke voornamelijk is voortgekomen uit innovatie in onze software divisie. Deze vooruitgang was niet mogelijk geweest zonder de betrokkenheid van onze mensen en loyale klanten, evenals onze huidige investeerders. Virtruvian heeft een uitstekende track record in het ondersteunen van snel groeiende ondernemingen die internationaal willen uitbreiden en die nieuwe producten willen ontwikkelen, evenals een ongeëvenaarde ervaring binnen de software wereld. In combinatie met de ambitie om een verdere acquisitie strategie te steunen, maakt dit Vitruvian de perfecte partner voor de volgende fase van Accountor’s groei."

Mike Risman, Managing Partner bij Vitruvian Partners, voegt daar aan toe:

“Vitruvian is enthousiast over het investeren in Accountor op het moment dat de markt voor financiële en boekhoudkundige outsourcing snelle digitalisering ondergaat. Onze investering geeft het bedrijf de gelegenheid om zowel haar organische als anorganische groei te versnellen door verdere versterking van haar unieke propositie om toonaangevende software producten te combineren met direct klant contact via haar pan-Nordic kantorennetwerk. Asko en zijn team hebben een werkelijk uitstekende marktleider gevormd en Accountor laten uitgroeien tot haar huidige formaat, en we zijn verheugd om samen met hen te werken aan de volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijf. “

Juhani Kalliovaara, Partner bij Sponsor Capital, voegt daar aan toe:

"Voor Sponsor Capital is het een spannende reis geweest om te delen in de groei van Accountor tijdens de afgelopen zes jaar. Accountor is, volgens ons, een schoolvoorbeeld van een grote Finse kampioen welke een internationaal en Nordic succesverhaal is geworden en we zijn trots om gedurende deze fase met Asko en zijn team samengewerkt te hebben. Onze omvangrijke herinvestering in het bedrijf is een teken van ons vertrouwen in de toekomst van deze spannende onderneming en we kijken uit naar onze verdere samenwerking in de komende jaren.”

Voor meer informatie over Accountor, bezoek http://www.accountorgroup.com

Over Accountor

Accountor is één van de grootste aanbieders van diensten op het gebied van Financiële Administratie, Accounting, Human Resources Management, Outsourcing services en Software in Noord-Europa. Accountor is gevestigd in zeven landen: Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Oekraïne en Rusland. Accountor’s software divisie richt zich op Financiële Administratie, Accounting en HR-management. In 2014 bedroeg de omzet van Accountor EUR 155 miljoen, met meer dan 2.000 medewerkers en ongeveer 30.000 klanten. Accountor’s merken zijn onder andere Procountor, Mepco, Tikon, Työvuorovelho, Maraplan, eCom, PCP en eTasku.

Contactpersoon: Asko Schrey, CEO, asko.schrey@accountor.fi, +358405001655

Over Vitruvian Partners

Vitruvian is een onafhankelijke private equity firma die is gespecialiseerd in middle-market buyouts, groei buyouts en groei kapitaalinvesteringen in heel Europa. Vitruvian richt zich op het investeren in 'dynamische situaties' in industrieën gekenmerkt door snelle groei en verandering, zoals technologie, zakelijke diensten, financiële diensten, gezondheidszorg, media en telecommunicatie. Vitruvian investeert momenteel in VIP II, zijn onlangs opgerichte fonds van GBP 1 miljard. De firma's voorgaande investeringen in de sectoren technologie en diensten omvatten CRF Health, Just Eat, Benify, Snow Software, Farfetch, Voxbone, Callcredit Information Group en Unicom. Accountor is de vijfde investering van de onderneming in de Scandinavische regio, en de tweede in Finland, sinds 2011. Vitruvian heeft kantoren in Londen, Stockholm en München.

Contactpersoon: Matthew Smallwood, Managing Partner, Instinctif, + 44 (0) 20 7457 2005

Over Sponsor Capital

Sponsor Capital is een Finse equity investeerder en gericht op het investeren in kleine en middelgrote ondernemingen. Onze doelgerichte investeringen betreffen Finse bedrijven welke zowel nationaal als internationaal opereren. Sponsor Capital investeert in bedrijven die gedreven zijn door groei, internationalisering en operationele verbetering. Sponsor Capital is niet gebonden aan sector beperkingen. Sponsor Capital heeft momenteel twee fondsen onder beheer, bestaande uit een totaal kapitaal van ongeveer 375 miljoen euro.

Contactpersoon: Juhani Kalliovaara, Partner, juhani.kalliovaara@sponsor.fi, +358 40 5880100